Notícies de Fundesplai
Anna Romeu, vicepresidenta de la Fundació, amb el president del Club EMAS, Martí Puig i Ysern, i el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar
Imatge de la colorida cerimònia de lliurement de premis
El Club EMAS atorga una menció especial a la Millor Declaració Ambiental 2010 a la Fundació

El 17 de novembre el Club EMAS amb el suport del Departament del Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya va atorgar els premis EMAS 2010, que reconeixen els esforços en la gestió ambiental fets per les organitzacions, i que en la categoria de Millor Declaració Ambiental ha atorgat una menció especial a la Fundació Catalana de l'Esplai.

El Club EMAS és una associació privada, sense ànim de lucre, formada per empreses i altres organitzacions de diferents sectors i dimensions que tenen en comú la voluntat de millora ambiental, materialitzada amb la participació en el sistema comunitari de gestió i auditoria ambientals (EMAS), l’abast del qual inclou, com a mínim, un centre ubicat a Catalunya. La Fundació Catalana de l'Esplai forma part del Club EMAS.

Avaluar la gestió ambiental

L’EMAS (Eco-Management and Audit Scheme) és una eina de gestió mediambiental per a empreses i altres organitzacions, d'aplicació voluntària, que permet avaluar, millorar i donar a conèixer el seu comportament ambiental.

El jurat va avaluar un total de 17 candidatures en tres categories de participació (Millor Declaració Ambiental, Millor acció d'implicació de les parts interessades i Millor implantació ambiental) valorant molt positivament totes les iniciatives presentades. El guanyador l'apartat de Millor Declaració Ambiental va ser Delta Tècnic SA.